Datalaitteiden kierrätyspalvelu Seiffi huolehtii tietoturvasta

Datalaitteiden kierrätyspalvelu Seiffi huolehtii tietoturvasta

Haaste

Datalaitteiden keräysaste on Suomessa matala. Vanhat kännykät ja laptop-tietokoneet jäävät pöytälaatikoihin pölyttymään, ja yksi syy tähän on huoli tietoturvasta. Seiffi on SER-kierrätyksen, Kuusakosken ja Postin yhteistyössä toteuttama palvelu, jolla datalaitteet voi kierrättää tietoturvallisesti Suomessa. Osallistuimme palvelun kehitykseen alusta asti – nimen keksimisestä viestintästrategioihin ja visuaalisen ilmeen rakentamiseen.

Vanhojen datalaitteiden lähettäminen kierrätykseen tapahtuu tilaamalla Seiffi-verkkopalvelussa Helposti-koodi. Koodilla laitteet voi jättää lähimpään Postin pakettiautomaattiin ja seurata sieltä niiden matkaa käsittelylaitokselle saakka. Kun laitten tiedot on tuhottu, asiakas saa siitä todistuksen sähköpostiinsa.

Toteutus ja tulokset

Vastasimme yhdessä asiakkaan kanssa palvelun konseptoinnista, verkkopalvelun toteutuksesta, viestinnästä ja sisällöntuotannosta. Seiffi lanseerattiin vuoden 2017 alussa, ja siitä uutisoitiin kaikissa valtakunnan kärkimedioissa ja lisäksi useissa kymmenissä muissa medioissa. Palvelu on saanut erinomaista palautetta käyttäjiltään, ja jo ensimmäisten kuukausien aikana Seiffillä kierrätettiin tuhansia datalaitteita.

Tutustu Seiffiin: seiffi.fi

Toisenlainen kauppareissu - Matka tuotteiden taakse

Toisenlainen kauppareissu - Matka tuotteiden taakse